Monday, July 12, 2010

Worl Cup 2010 - Spain Won


Akhirnya World Cup telah melabuhkan tirainya semalam. Walaupun, aku bukanlah peminat tegar bola sepak, tengok sekali sekala saja, bukan apa tengok sebab skill dan kelincahan mereka bermain di padang tu.
Inilah sotong kurita yang diberinama 'Paul' meramalkan game Belanda vs Spain yang menjadi kemarahan ramai pihak, sehingga ada yang nak goreng, bakar sotong ini...He..he..aku wat prediction gak, mujurlah aku bukanlah sotong, kalo tak bukan ker tak ke haru..hu3..Glamer you sotong ni, satu dunia kenal dier..gara-gara World Cup, kerana ramalannya tahun ni hampir 100% tepat dengan 6 perlawanan. Actually, yang menjadi kemarahan kemuncak bila dia meramalkan Jerman vs Argentina, Argentina yang kalah. Ada juga game yang melibatkan Jerman dengan pasukan lain dan Paul ramalkan Jerman ni kalah,.padahal Paul ni, duduk kat Jerman tapi Paul ni dilahirkan kat London tahun 2006 kemudian, dipindahkan ke Germany's Oberhausen's Sea Life Aguarium, hu..hu cam ner tu..Apa-apa jerklah..

Apapun, tahniahlah team Spain kerana menjuarai World Cup 2010 mengalahkan Belanda walaupun gol hanya 1-0 tapi sungguh bermakna kerana kedua-dua pasukan tidak pernah menjuarai Piala Dunia ini. Actually, my prediction pun samalah, Spain akan menang, nampaknya, instint aku betul-betul tepat kali ni, walaupun pasukan favorite aku Jerman dan Brazil dah awal-awal naik kapal sekapal dengan Argentina, England dan lain-lain. Sungguhnya, tahun ini, pasukan-pasukan favorite semuanya pakat-pakat angkat beg awal ya..Lebih-lebih lagi England...sungguh memalukan..kasihan ngan peminat fanatic dan tegar ini..Hu..takpe....4 tahun masa leh cuba lagi.. 
Sekali lagi, tahniah buat Spain yang  telah menjuarai but kali pertama World Cup, dengan mengalahkan Belanda ataupun Oranje....nampaknya dah jadi buah orange jerk laa..he..he..Win or lose it's a game only. Tapi tu lar, juara nampaknya, raya sakanlah dengan 30Juta wei..juta...bukan RM..tp USD..sapa tak mau, tu lar dorang ni taksub gila dan menangis kalo kalah...dah lar kalah satu malu, satu lagi, takderlah habuan penat lelah selama 4 tawon kumpul tenaga n skill.

Setelah, berkampung di Afrika Selatan untuk tahun 2010, Brazil is waiting on 2014. Baperlah umur aku waktu tu agaknya.No comments: