Wednesday, February 29, 2012

Jemputan Kahwin VIP

Assalamualaikum w.b.t,

Sabtu lepas, mama dapat undangan ke Majlis Perkahwinan anak Y.Bhg. Dato' KP pejabat mama, so disebabkan, tak boleh bawa budak-budak, ayah berkorbanlah jaga anak-anak mama di rumah. Tapi tidak dirumah sebenarnya, petang sabtu tu kita semua ke Kajang, rumah mama Nori yang jugak sepupu ayah. Selepas sahaja Maghrib, ayah dah seluruh ahli keluarga semuanya nak pergi hantar mama. Actually, majlis tersebut di adakan di Dewan Sri Endon, Puspanitapuri, Putrajaya. Mama dah biasa ke situ, cuma malam-malam jerk tak confident nk drive sorang-sorang. So, lepas ayah hantar mama ke dewan tersebut, anak-anak mama balik semula ke rumah mama Nori kat Kajang tu. Sebelum tu, anak mama Nori, tanya mama nak kemana, so mama cakaplah mama dapat invitation untuk Majlis Lisa dan Yusri...nak ikut katanya, ha..ha..lucu jugaklah, kebetulan pula majlis Lisa pun di Putrajaya jugakkan...so akhirnya terpedaya jugak si Aina.....lepas dah sampai Dewan tu barulah dia tahu....hi3..


Pasangan Pengantin..sorrylah blur....tangan pun shaking...ha3.


Mama tiba sekitar jam 8.00 malam, tengok member-member dah tak ada pulak, so check dekat registration under Puspanita, so mejanya 25, 26, dan 27, mama tercari-cari jugaklah, masa tu orang pun dah agak ramai, jauh di satu sudut mama dah nampak kelibat bos mama, tapi segan nak pergi tegur dia, sebelum masuk tadi ada juga berjumpa wife dia kat pintu luar sebelum nak masuk ke dewan. 


Dengan teman semeja.....mama mana?..sembunyi...ha3.  Pasangan Pengantin Lama...ooopsss...ni Dato' n Datin after renjis merenjis..

Pengantin, VIP dan VVIP sampai sekitar jam 9.00 malam so, majlis berlangsung sekitar jam 9.00 malam hingga 10.45 malam.  Pada awalnya, biasalah upacara renjis merenjis oleh golongan VIP dan juga ayahbonda kedua-dua pengantin. Sambil menjamu selera, semua tetamu dimeriahkan lagi dengan penyanyi2 jemputan (mungkin kenalan anak2 Dato' kot) sebab kebanyakkannya pramugari-pramugara MAS. Lagpun anak Datin memanglah pramugari MAS dan pasangannya Engineer.  Sebelum para jemputan dihidangkan dengan tayangan 'slideshow' tentang kedua-dua mempelai, di akhir acara, pengantin lelaki menyampai satu lagu ' AmySearch' kalau tak silap mama, Memang sweet sangat and both pengantin pasangan yang sepadan lah. Mudah-mudahan perkahwinan mereka kekal, abadi hingga ke syurga.Majlis habis sekitar jam 10.45 malam, menunggu sendirian di ruang legar dewan, ramai jugak yang menegur, dah jadi malu sendirian..ha3.. So kita gerak balik ke rumah sampai rumah dah hampir jam 12.30 malam. Sian baby, mama tengok dah terlentok dalam 'babyseat tu'..melalak usah cerita ayah cakap...tapi dia memang..kaki melalak jerk...dia sorang jerk pelik-pelik sket..

Coretan:Glitter Text @ Glitterfy.com
glitter-graphics.com

No comments: