Wednesday, December 17, 2008

Sunday Yang Menduga

Last Sunday, aku pun pegilah Pasaraya yang dekat2 jerk dengan rumah, nak beli barang2 dapur yang dah kehabisan then nak masaklah apa2 hr tu, lagipun semua brother in law ada kt umah, masak sikit2 takut tak cukup pulak kang malam kena masak lagi...penatlah dua tiga kali memasakkan...

So, nak tak nak aku pegilah ke kedai tu..dh siap membeli apa yang patut, keta pulak wat hall....daaa breakdown. Mujurlah...FIL and brother in law ada lagi kat sini..kalau tak ntahler.....apa nk jadi kat aku. So dowang pun datang lah, 'jumplead' my car. Ok, once dah start okaylah..FIL goin to kedai repair keta carikan bateri coz batery keta aku dah 'kong' sesangatt..dah sampai half jalan, keta aku breakdown lagi..apalagi, tolak jerk lah ke tepi with my brother, sementara tunggu ayah datang semula. About half n hour later FIL datang, then jumped kereta sekali lagi, dah boleh start terus ke kedai nak tukar bateri, sebaik jerk sampai kedai terus mati...hmmmmcam2..teruk sangatdah..batery keta tu...So, ayah dapt tawar, daptlah dlm hage RM135. So, mmg sbb dah teruk sangat tukarlah batery kereta tu, sementara ayah menunggu menyiapkan batery keta tu, aku balik dulu with my brother in law.. dah balik berhempas pulas pulak memasak, sampai jam 2.30. So, menu hari tu, kari daging, udang sweetsour, sup cendawan bebola ikan with bayam then, ikan goreng jerkk...

Dalam tempoh tu, aku memikirkan, mujurlah masa terjadi tu, FIL and MIL semua still ada kt sini, kalau diorang dah balik kg bulan Januari nanti entahlah kan..apa2 jadi..aku pun tak terpikir lagi...apa tindakan aku seterusnya, yang pastinya aku hanya tinggal bersama-sama anak2 aku sahaja sementara menunggu kepulangan hubby, tapi entah sampai bila penantian itu akan berakhir......Entahlahhh...



3 comments:

dakgilachoc a.k.a nani said...

salam kak...siannya akak...

kak, tanya boleh? hubby akak dimana sebenarnya?

HasneY said...

Hmm nk wt cam ne..dah nasib badan..he..he..ingatkan dah tauu...Act. hubby akak keje..kt Arab Saudi.....bln satu ni balik kejap, then pegi semula, 2 years daaa idup km cam ni..

dakgilachoc a.k.a nani said...

owh jauhnya....sian akak..saar jelah yer...moga akak dan anak2 tabah...mesti akak x sabar tggu akak balik kan :)