Thursday, August 26, 2010

Ingat Orang Je Ke Nak Raya..Kereta Pun Nak Raya Juga..Hi3


Hi..itulah, org sebokkan nak raya, kereta pun nak raya. Tahun ni InsyaAllah, hari ni dapatlah kereta baru kami Exora..seakan-akan di ataslah gambarnya, tapi yang kat atas ni Exora Prime punyer..lebih elegant sikit. Kereta Waja lama kami pun dah pun nak di tolak kat USED CAR...dia kira amik bayar habis loan kat bank lar, kami cuma top up sikit jerk. Esok nak balik kampung bolehlah my mil tengok dulu, sebab tahun ni beraya kat Utara. Kesempatan cuti Nuzul Al-Quran 27 Ogos aku cuma amik cuti jerk hari isnin so sambung cuti sampai 31 Ogos Merdeka Day.

After balik dari Segamat baru lah nk tinted kereta disamping pasang tv kat dalam exora tu lagi pun budak-budak tak bising sangat diorang boleh layan tv jerk. Maklumlah perjalanan as usual lah mmg jauh almost 5 hingga 6 jam kalau ikut highway Pluss tapi kalau ikut jalan dalam mmg sakit sikitlah almost 7-8 jam, penat toksah nak cerita lar. Hu3. InsyaAllah ada duit lebih tu cadang nak belikan ayah motor baru. Doalah yerk, mudah-mudahan impian ni tercapai.

Syukur Alhamdulillah juga, coz tahun ni dapat duit raya RM500 tu, itupun dah bersyukur sangat-sangat leh top up apa yg lum ada. Biasalah aku tiap-tiap tahun ada 3 mak ayah, so semuanya kena pergi.
Nanti kalau kereta exora dah ada pic akan dimasukkan kemudian.


2 comments:

Mrs Azuhaizat said...

wah bestnya kereta baru, mesti meriah raya hang sekeluarga intan tahun ni...^_^

Hasney said...

hmm keta exora jaa..itu jerk yg mampu atie oiii...hi3 tu lar raya ke 3 jgn lupa gi rumah zunaidah..kita pakat2 ramaikan kat sana nanti..leh jumpa angg atie lama dah tk jumpa angg....nanti sms intan no. tel atie