Thursday, January 8, 2009

A Gift for New Year





Yesterday, I went to clinic, wanted to confirm age of my baby inside. Ooops... this is a great new year, when I've being informed n confirmed that I was pregnant for our third child. So, Hakim and Hani will soon get a new sibling and we add more family members..Girl or boy not really sure for this time, coz it's almost 4 months. InsyaAllah, kalau seperti jangkaan dr. my third child due on 10 June 2009. If, he come early than that day, maybe will sharing with his brother hakim that birth on 8 June 2005 and hani, birth on 17 June 2007. Anyway late or early they will share with the same month, June 3 in one
.



Pic atas: masa ni usia kandungan dlm 2 months lar
This pic: Aku scan semalam kt klinik: see yang bulat tu kepalanya, then yg memanjang tu, betis baby lar..he.he..teruja ms aku tgk pic ni, baby bergerak sana bergerak sini, masa doktor tengah scan...


Sebenarnya, this time also was not planned by husband or me. Maybe dah rezeki kot, kalau ikutkan memanglah tak nak lagi untuk tempoh terdekat ni, maklumlah hani just setahun setengah jerk, dah tu, genap dia 2 years, dia akan dpt adik pulak, then hakim goin to 4 years. Hmm penatkan?..So sesiapa yang mengenali daku..tahulah bagaimana keadaan aku, ngan kesorangan disini bersama anak-anak, sementara suami jauh diseberang lautan...tup-tup pregnant pulak...Kalau fikirkan mula-mula memanglah tension sangatt bila mengenangkannya, tp nak wat cam mana, dah rezeki, Allah bagi, nanti ditolak, kalau nak pulak Dia dh tak nak bagi, masa tu mungkin kita yg akan menyesal. Lagipun, kesian jugak kat baby ni kalau aku tiada keikhlasan hati untuk menerimanya. Alhamdulillah, segalanya aku harungi dengan tenang. Hanya Allah tempatku mengadu untuk dipermudahkan segala-galanya. Inilah dugaan buat diriku sementara suami masih lagi diperantauan. Sesungguhnya anak-anak adalah penyambung segala-galanya. Merekalah peninggalan kita jua sebagai bekalan di akhirat setelah pemergian kita nanti. Hanya doa-doa anak-anak yang soleh dan solehah sahajalah yang akan sampai pada ibu bapanya di akhirat kelak.Tak guna duit setinggi gunung dan sebesar lautan kalau tidak digunakan sebaik mungkin sebagai 'sedekah jariah' pengganti doa anak-anak dan apajua kesenangan dan kesusahan semuanya adalah ujianNya semata-mata untuk menguji sejauh mana keimanan kita.



11 comments:

adynornabil said...

tahniah!! nak + baby jugak la...

HasneY said...

he..he..hmm apasalahnya Nabil pun dh besarkan?..Meh la kita sama2..:-)

Effyliani's Life said...

Congrats ... semoga sihat & tabah hadapi dugaan ni without hubby di cc

lini@ss said...

amboi lajunyer...express ke transit ni..hahhaa neway congrates...sy pun tgh cube sedaya upaya ni sblm hubby kuar lagi...doa2 kan nyer...

HasneY said...

lini@ss-he..he..expressla..kalau transit..transit bila nk laju.mcm skrg.he..he..kitaorang naik ERL so barula cepat sket, nak tunggu bullet train, lambat sgt, kt Mesia lum wujud..ha..ha...Anyway..you too semoga berjaya, by hope tk tengah tahun or end of year...mana tau sama2 dpt bb, nora pun nak mencuba gaks tu...he..he.

Intanaziela said...

hasney..congrats.. intan pun teringin nak ada baby lagi..tapi belum ada rezeki... :P

HasneY said...

hi intan, InsyaAllah, mudah-mudahan tahun yang baru dan kehidupan yang baru ni, you and family pun akan dimurahkan rezeki dapat cahaya mata lagii...

dakgilachoc a.k.a nani said...

TAHNIAH kak..beshnyer..dah rezeki akak tu...xperla..Semoga ada hikmah semua ni..Mana tahu lepas kelahiran baby baru suami akak lak dpt keje dekat2 sini je..hehe...TAHNIAH sekali lagi...

HasneY said...

nani- thank u so much, itulah, hopefully macam tu lar. ..dengar2. ntahla tk confirm lagi, maybe ada job kt Penang..tk ntahler..

Y@ZeD@ said...

congrats k.has..!

saya pun tingin gak nk dpt bby..!
huhuu... :(

tk care..

Mrs Azuhaizat said...

intan...tahniah ya..surf punya surf terjumpalah blog ni..so take care tau...