Thursday, January 29, 2009

Vacation to Cameron Highland 23-25 Jan 2009



I'm back!!!! after almost a week on leave...hmm cuti-cuti Malaysia lar....hajat nak gak gi cuti ke Bandung, tp disebabkan, tak cukup masa...so cuti-cuti Malaysia jerklar dengan hubby and anak-anak. Pegi mana?..ala dekat jerk..last2 pegi Cameron Highland...Fuhh lama tul tk pegi..last has pegi after finish final xm...19.4.2001....lama tak?..kiranya dah hampir 9 tawon lar...now anak turn to two so baru dapat kesempatan pegi semula.

Kitaorang tak sewa mana2 resort or hotel, my cousin kasi free apartment dia kat sana?..so about 3 days and two night gaks la kt sana.....

Shoppin?..shoppin pun tak banyak, ada beli cenderahati wat teman2 kt opis sikit...then, beli bantal2 bentuk strawberry untuk budak2 tu..and lain2 biaasalah...shoppin tea and sayur sikit...Benih sayur pun beli gaks..he.he......ooppss lupa pulak..yang paling penting...has beli 3 pokok bunga ros then bawa balikke Sungai Petani, bagi mak jaga, mak has ni babb bunga2 mmg dia suka jaga..so bagilah dia jaga dulu..then, beli benih sayuran untuk MIL, dia pulak mmg suka tanam sayur2an and cili etc.

Tapi sekali sekala pergi ke Cameron ni mmg rasa nak pegi lagi...sejuk?..hmm tak tau nak cakaplah...pg n malam sejuk sesejuk mcm kt Genting gaks la....tp kalau siang tu kurang...hembusan bayu angin tu..sejuk mencengkam ke tulanggg.....Last time aku pegi siang hari, so rasa mcm tk sejuk sangat la....tp mujurlah...anak2 dibekalkan dengan banyak baju2 lengan panjang..kalau tak..kesian jugak..kesejukan...Kalau malam jangan cakaplah...sian kt budak...tp dowang bukannya heran sangat...tp tu lar, kita yang risau takut dowang demam......

So, 3rd day, kitaorang turun, ingat nak singgah jap kat Strawberry Farm...hmm hujan punya la lebat..nak tunggu lama-lama...risau pulak..tanah runtuh..itupun..masa kitaorang tiba..dr Kg Raja nak ke Brinchang tu pun, tanah runtuh sana sini, cuma dah dibersihkan jerk.tp kesan tanah runtuh tu mmglah..ada saja sampai ke Ringlet(kawasan teh). 3rd day tu terus turun ke Sungai Petani. Rindu betul ngan family kat sana....so dapatlah tok jah n awan melepaskan rindu ngan cucu2nya....Then, hari Rabu baru kitaorang bertolak balik ke Klang, so hari ni la aku br masuk keje...so pic ...tunggguu...will be uploaded...later.





5 comments:

dakgilachoc a.k.a nani said...

seronoknyaaaaaaaaa....jgn lupa upload pic yer kak..byk2 tau..nk nengok...hehe....kita pn dh lama tak gi cameroon...hik....:(

lini@ss said...

waaa...sepatutnya dah balik dah dr cameron tp tak bleh....ainul sakit n tgh bercuti di spital ni jg dia....

HasneY said...

nel..ainul sakit per?..skrg kat spital mana?..ke dah balik keje?

Intanaziela said...

intan pun dok rindu nak pi cameron highland. tengah tunggu waktu yang sesuai..oh bestnya minum teh kat ladang boh tu..

HasneY said...

Intan- aha..itula sbb lama tk pegi..erm...sekali pegi mmg best la..dapatla merasa minum kt tepiladang teh tu..wahh nikmat nyer...teh strawberry with curry puff...cuma on d way balik jerk,, ujan tek henti2..