Tuesday, February 10, 2009

Cuti Yang Panassss

Sempena Thaipussam, so tempat aku pun dapat cuti.so daptlah 3 hari cuti..Itu yang best sangat tuh.he.he..Tp sebenarnya aku hari Jumaat lagi dah bercuti di atas ada beberapa sebab yang tidak dapat dielakkan. Jadi aku dapatlah cuti 4 hari termasuk mengorbankan cuti aku...hiks..hiksss...sedihhh..

Act. Friday tu bawa Hani pegi injection..last injection for her age. Dah tu malam, demam pulak..panas..Alhamdulillah tak berlarutan. Keesokkannya ada jemputan kenduri kahwin kawan husband dekat dengan rumah, then after kenduri pergi pulak ke Kapar, husband nak jumpa member kamcing dia...(
errrmm lama tak dengar perkataan kamcing kan?).

Then, keesokkan harinya, kitaorang lunch kat rumah cousin my hubby yg juga kawan baik aku. Dah penat baring2 golek2 kt rumah dia, petang tu kami gerak ke Alamanda, aku pun lama tak ke Alamanda...Makk aii ramai betull orang kat Alamanda, sampaikan kitaorang nak cari parking pun pusing2 dua tiga round baru dapat ruangg...Ntah mmg ramai sangat orang, sampaikan nak solat Maghrib pun kena beratur....fuhhh...dashatkan?..Macam cuti apa ntah..semua orang keluar..

Kitaorang dinner kt Pizza jerk malam tu...lagipun besday cousin aku tu...my hubby belanja...tp tau jerkkan, kalau besday, Pizza akan bagi something special as a gift for our besday...Dah makan2 hampir jam 10 gaks la baru bergerak, ingatkan nak balik dah...rupanya tersangkut pulak kat..Masjid Putra..Hmm samalah kat sini bayangkan jam masa tu dah 10 lebih pun orang ramai sangat....lagi...kitaorang pun masuk park keta and duduk disudut hadapan kereta jerk.beralaskan 'blanket' Hani..he..he...dah tu sementara hakim bermain basikal dengan cousin2 dia yg lain..sementara Hani, masukk jer ke dlm kereta dr Alamanda tu terus lelappp....aku dan my cousin sempatlah berborak2 meluahkan apa yang tidak terluah..dan berkongsi sedikit permasalah yang membelenggu kamii..Masalah apa?...Tak yah la nak tahu, lagipun..tak penting..ala biasalah masalah orang perempuan..he..he...Apapun malam aku cukup senang hati setelah dapat berbual2 dengan my cousin then kitaorang tiba kat rumah around 12.45 malam gaks laa...fuhhh penattt tulll.

Keesokkan harinya, tau jerklah tidur tak ingat dunia....aku bangun masak mee magie jerk..sementara nk masak for lunch....husben aku..hmm lagilah tidor tk ingat2 dunia, manataknya after jerk balik dr Putrajaya, dia gi lepak pulak ngan kawan2 dia kt kedai Maplay...sampai jam 5.00 pagi...erm..sorryla aku mmg tk tungggu penatttt sangatttt..dia balik pun aku tk sedar....

Semalam,..after Asar, hasben bawa aku and anak2 sajajerk..survey..kereta Naza...he..he..mmg ada hati nak tukar keta besar sikit, maklumlah family members dah semakin besarrrr...Dah sampai sana, hajat hati nak tengok Naza Ria, terbantut, tiba2 aku ngan husben masing2 telah jatuh cinta pada Rondo...Hmm sangat cantik, besar tak besar sangat, kecik pun tak kecik sangat, kira sedang2lah...and 7 seater also.....Hakim dengan hani lagi best, masuk keta ni.masuk keta sana....sini..waaah....then dia cakap ayah...Hakim nak keta ni.....dah tu....takk..takk..nak keta..ni...Aku cakap, 'ko ingat nk beli kita nimacam beli kita mainan ko ker...he..he..aku tergelak jerk ngan hubby tengok gelagat dia. InsyaAllah sayang...kalau ayah n mama dimurahkan rezeki...Rondo pasti menjadi milik kita...ahakk..he..he...Ayang tumpang sekaki jerkk. Iyekan hubby..selagi bernyawa ini..... Maklumlah gaji ciput jerk..tapi angan besar betulll...;-)

6 comments:

Intanaziela said...

pi jumpa ijan ke hasney...rindu nak jumpa ijan..borak2...hasney bila nak datang umah intan? boleh ajak ijan sekali...

rando? fuyooo..hihihi

Effyliani's Life said...

mesti besday kak ijan ni ... ermm nnt tlg wish b.p. su-e ye ... thanx. rondo tu menarik ... adik su-e ckp ... coz dia salesman naza/kia hehehe

dakgilachoc a.k.a nani said...

pernah nengok rondo ni...mmg cun...tapi mahal..kekekeke...apapun mudah2an murah rezeki akak dptla merasa kete baru kan :)

HasneY said...

hi intan- aha gi jumpa dier la, lama tak borak2...face to face...bila erk.nak datang...hmm InsyaAllah, nanti kiter set date cunnyer..he..he..

HasneY said...

aha..Sue-act..hr yg kitaorang celebrate tu...tader hari saper2 ...kira tengah2 la...tp diapit kanan dan kiri.means 7hb besday anak sulung kak ijan, then 9hb baru besday kak ijan, kitaorang semalam tu on 8hb.he.he..kebetulan husben kak ijn kenal ngan supervisor kt pizza tu..so chitchat2 sket.. dptlaaa..besday gift from pizzaa..he..he..Hmm Rondo, mmg cantik, tp pegi tengok2 jerk jamu mataaa

HasneY said...

iye Nani- mmg mahal gilersss la..around 88++++..mmg terkucil la nk membayar..congak2 abis congak..dlm RM1k permonth tau..he..he..InsyaAllah, kalau ada rezeki lebihh bolehlaaa...tp buat ms skrg belum kottt..