Wednesday, February 25, 2009

First TAGGED yang di JAWAB

Oklah, so far hasney memang jarang menjawab any tag. So, disebabkan intan dah requested apasalahnya kita share pengalaman ini bersama...lagipun, mata ni mengantuk sangat hari ni coz semalam tidur lewat sebabb aper?..hah..ha..sebab berchatting ngan hubby.


Tag 1
1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?

Memang tak planned pun, lagipun, first babykan kalau boleh biarlah ada takper..takder pun leh honeymoon dulu lama2...tapi dah rezeki Allah, org cakap aper..'bunting pelamin' mana tidaknya, masa nikah, 1st day period..so after dat..tahu2 jerkllah tahap kesuburan tuh..ha..haa


2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?

Memang cadang named kan 'Hakim' so yang lain-lain terserah pada hubby


3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Alhamdulillah gembira dan bersyukur

4. HOW OLD WERE YOU?

26 years old

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?


Memang tak perasan sangat, coz sebelum ni pun ada masalah period kadang-kadang 2 bulan baru nak datang...so ingatkan normalla...disebabkan kenduri sebelah kitaorang masing2 lewat 2 months, so after dat baru check, mak yang perasan lain macam..so bila pergi checkup..hmm apalagi..memang positive laaa...


6. WHO DID YOU TELL FIRST?

Kebetulan, mak ngan hubby ada..so both of them lar...Mak apalagi suka sangat, maklumlah cucu sulung....hubby pulak.takyah nk cakaplah...kegembiraanya tu..semua kalau boleh dia nak hebohkan..




7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?

Anak sulung, mula tu mmg hubby and I teringin sangat nak tahu..so pergi scan masa 5 months so dr cakap kemungkinan boy. So after dat redha jerklah..kalau betul boy pun tk kisah, kalau girl pun tk kisahhh...janji sihat

8. DUE DATE?
10 June 2005


9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?

Nop nothing..biasa jerk loyer2..masa tu dalam bulan pose so ingt sebab makan terlebih sangat2..coz after buka jerk..dalam 1/2 an hour mesti muntahhh...


10. WHAT DID YOU CRAVE?

Entah..nak makan aper yerk..tak ingat daaaa


11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?

Hmm rasanya tak der kott.


12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?

Boy


13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?

Tak, sebab mmg suka sangat kalau anak first boy, coz nanti dah besar2 leh jaga n bimbing adik2nyer..


15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?

Yea, till now


16. WAS IT A SURPRISE OR DID YOU KNOW?
Erm..apa erk...ntahlaa


17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
Nope ..nothings.

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Hospital Putrajaya



19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?

Masuk labor jam 6.00 ptg, then bersalin jam 10.03 malam


20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?

Hubby, sebab ada bleeding pagi tu..then sempat balik rumah lagi lunch ngan hubby, after maghrib baru pergi hospital..then suruh balik dulu coz baru buka 2cm..tp dlm jam 5 pagi pergi spital semula coz tk tahan sangat sakit..then terus admidlaa kt wad..


21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Hubby, Sorang doktor and 2-3 bidan

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Natural


23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?

Nope, just amik gas yg diberi tu jerkk


24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?

2.73 kg ...kecikkan?..tapi YaAllah nak menerann..tau jekklah..dah tu lum ada pengalamannn.


25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?

8 June 2005

WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Fareez Hakim bin Faizul Azri


27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
almost 4 years old by this June

28. WOULD YOU DO IT AGAIN?
Of course, now we're waiting for our 3rd baby


So, this TAGGED goes to.

1. Ainil
2. Nora
3. Idanizam
4. Atie-Jerman
5. Ejay
so korang apalagi..watlah..leh share info..ha..ha..ha


2nd Tag - 5 Kedai Pantang Jumpa
1. Kedai Buku/Majalah

2. Kedai baju budak2...
3. Kedai hiasan rumah/bunga

1 comment:

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah rajinnya wat tag...nama hakim tu cantik...:)