Tuesday, April 7, 2009

Sporting Giler Punyer Laki

Semalam, tengah berehat-rehat balik kerja sementara menunggu waktu nak berbuka puasa (pose gantilah kenalah ganti awal2 nanti nak cuti....bulan 6 dan 7, dah tu pertengahan 8 dah start Ramadhan semula). So, sempatlah menonton tv, rancangan haper ntah pengacara Dynazz tu..pasal London Weight Management.

Aku tak ikutlah dari awal cuma tengok tengah2 jerk. Kisah sorang pompuan ni, dulu berat badan dier dalam 67kg. So, sampaikan dier tak nak balik kg sebab asyik kena perli jerk...then satu lagi..dier kata mungkin disebabkan badan suami dier yg agak besar jugak, so orang cakap dier pun jadi habit kuat makan...hu..hu..kira macam2laa org mengata..biasalahlah kan?. Macam aku hari tu laaa, aku gemuk pun ada org mengata, walaupun kat belakang2 tapi aku tau..coz diorang pandang semacam jerk, tapi sedara-sedara aku mengata aku pun tau n amik tak kisahlaaaa..cakaplah selagi diorang larattt....Hmm dah tu, after bersalinkan hani, aku pun takderlah berdiet giler2 mungkin sebab penat, maklumlah sorang jerk nak handle segala2nya so berat badan aku pun susut giler2..itupun pun tak lepas dari orang dok berkata-kata...'tak cantiklah..dulu gemuk sket cantiklah..skrg dah kurus sangat nampak cengkung..dan macam-macam lagi'..so aku pun lantaklah...semua apa yg kiter wat tak sempurna, cakaplah selagi diorang nak cakap, yang penting hati kita happy dan tak menyakitkan hati sesapa, tapi kalau aku kurus org lain rasa sakit hati tu...hmm tak dapatlahh nak tolong....aku pun tak leh nak tolong apa-apa, cakaplah ngumpatlah selagi orang yang suka-suka mengumpattt nihhhhhhhh......

Sorry, lain pulak citernyer, ok berbalik pada citer pasal London Weight Management ni, act. aku bukanlah pernah simpan hajat nk ke sana, almaklumlah fikir dan dah cerminpun diri ini, tak mampu..hu..hu..apa boleh wat. Tapi yang paling aku suka ialah, respect ngan laki si pompuan yang ni, sanggup tunggu berjam-jam kat luar, masa wife dier wat treatment. So, hasilnya tak silap after 3 months, wife dier dari berat 67kg turn to 53 kg, so mmg totally different sangat dari asal berat badan dier.

So, dynaz tanya, apa perasaan suami nyer tu..So, dier pun jawab' dia gembira tengok wife dier cantik dan tidak lagi bersusah hati', dier pun kasihankan isterinya asyik kena perli jerk..and dier yang bagi sokongan penuh untuk wife dier hadiri London Weight Management ni.


Erm,....best kan dapat laki mcam ni, sporting gilerrr..aku plak teruja tengok badan pmpuan tu dah cantik n slim giler..he..he..tapi setakat teruja jerk, setakat ni, diet sendiri-sendiri jerk....jaga pemakanan itu yang penting. So, nanti dalam pantang, bolehlah jaga betul2 and mengembalikan badanku yang sebelum ini...Yup my target is 52 kg jerk..kang lebih2 dari itu, orang cakap tengkorak plak..he..he..ramailah plak ada modal nak wat ketupattt...ha..ha..ha...so far berat 52 tu adalah sesuai ngan ketinggian aku .yg tak mencecahpun 6 kaki..hu..hu...5 kaki lebih2 jerk....

Adioz

-hasney-

2 comments:

nani dakgilachoc said...

salam kak has..

aik kita tgk pic akak ok jerk..gemuk tang mananya..ok jer tu...hehe....akak sihat ckpla..itu yg penting...

HasneY said...

hmm mmg tak gemuk..skrg pun gemuk sket badan ni disebabkan pregnat, berat akak skrg dah 61kg..so lepas ni kenalah pulun...nak bagi berat asal..52 jerk..he..he..