Friday, October 2, 2009

KENANGAN ZAMAN PERSEKOLAHAN-RETRO





Bila balik kg masa raya tu, jumpala kembali classmate dari zaman sekolah rendah sampai sekolah menengah dan group kamilah juga yang selalu mendominasi orang2 lain...kiranya..concourelaa..ha.ha...mana tidaknya, kamilah team bolajaring sekolah, kamilah team bola tampar sekolah...itu citer masa sekolah rendah n sampai form 3 laaa..but after form 3, aku ngan syarida masing2 kuar dari Sek. Men. Jeneri tu....aku ke Sek. Men. Khir Johari, ikut mak ayah berpindah ke Sungai Petani, Syarida pulak masuk Sekolah Menengah Ibrahim kat Sp gak, then Nani gi Sek. Teknik (Kulim)...so yang tinggal kat sekolah tu yang masih aku ingat...Maton, June and DikYah....

So, masa raya
Aidilfitri kali ini, sekali lagi aku berkesempatan ke rumah June, sekarang dia dah wat rumah bunglow kt sebelah Sek. Men. kami dulu tuh....dgr kata..Rosmaniza tu wat rumah area2 tu gak, cuma atak sempat nak pergi jerk hari tu...masa begitu mencemburui aku...hu..hu..


Untuk mengimbau kembali kenangan di zaman persekolahan ku...inilah photo2..ala yg comot2 sekali zaman2 tuh..tp bila tgk balik...he..he..lucu and leh tergelak besaq2....ha..ha....ini antara suku photo yang masih ada dalam simpanan akuu....





Group Pengakap: Pic ni aku cilok dari syaridanyer FB. Dari kiri, Norazniatol Adawiyah, Zunaidah Jaafar, Rosharida Abd.Razak, Noraini Sulaiman and me....bila tengok pic ni dalam FB semua pakat ketawa, mana tak, nani ckp mcm anak org asli la, aku plak ckp mcm anak keling la...masa ni..hu..hu..itam sungguh...he3..Yg jengok kat belakang tu, syarida cakap cikgu Ramli..cikgu kesayangan June..he..he..



 
Pic semasa Sekolah Rendah Jeneri Duduk depan sekali dari kiri: Mohd. Hanif Ahmad (Peg. Bank Rakyat), Halim Ahmad, Aku, Syarida, Cikgu Besar(Cikgu Saad) Cikgu Ishak(Guru Kelas), Shanishah (Peguam), Zhawati and Safina)



Dari Kiri: Azwan, Sharifuddin, yang terlindung tak sure, Ridzuan, Zaidi Bakar, Mazwan, and Zaidi Shukur..Pic ni masa form 3, wat jamuan apantah masa ni..tak ingatlarrr..



Hah..hah..masa ni tengh dok gilaaa group 4u2c...cuba perhatikan tgn2 tu..wat abjad 4u2claaa....dari kiri atas: nani, jun, and dikyah. bawah: aku, maton n syarida.....

Sekarang: Dari Kiri Syarida(Jurutekni) anak sorang, Aku anak dah 3, Jue (Cikgu) anak 3 jugak, Maton (Cikgu) still available and Nani(Cikgu) anak sorang but now she's is available...hu..hu..ada yang berkenan?..contact me jerk..ok..







3 comments:

Kak Ima said...

salam kenal..asal mana? Jeneri gak ka?? skola rendah batch mana & anak sapa, umah area mana??

akk org sna gak..saje tnya kot2 kenal

HasneY said...

Salam Kak Ima,

Aha..dulu dok JEneri gak, kat kg. Charok Tala. Anak (Lie- Tukang rumah)dgn Jah. Umah kt atas bukit tepi jalan kt kg. Charok Tala tu...skrg ada rumah paksu jaaa..Dulu sekolah Ren-MEnengah dari tawon 1986-1993. SAtu kelas ngan anak Cikgu RAzak..Rosharida..kenal ker?..Kak Ima ni dari mana erk?..

syarida said...

sapa agaknya ye ??