Wednesday, October 28, 2009

Ntah Apa2 Ngomelll...& Ngomell BENGANGGG!!!!!!!!

Sowey noo...diam bukan beerti menyepi....cuma kekeringan idea di tambah ngan tugasan2 lain yang m elandaaa..hu..hu...

Hari ini, kami semua menerima circular tentang larangan penggunaan myspace/facebook/fster and jaringan sosial yang len....mujurlah kt opis ni semua2 mmg dah takder..dah kena block pun.....fster ada tp aku nyer fster cam dah matiiii jerk..mls nak update tambah ngan laptop aku yg dah rosakkk tuh...hu..huu..cian..cian so tk dapat laa nk update haper2pun...kt umah....so kat opis ni pun, curi2 jerk..hu..hu......bolley churiaaaa...jom layan lagu hindi plak.....itulah..ada cousin aku sorang tu ckp..aku ni dari dulu sampai skrg dah mak budak beranak 3 pun dok layan lagi citer2 hindi tu...act..bukan layan sgtpun..aku suka lagu2nyer..then film plak tgk pelakon2 kegemaran aku then citer2 yg best jerk..ha..ha..kalau tk best jgn haraplaa aku nk melayan..tp skrg nih..jaarangggg sgt dah nk layan..mana taknyer..tv asyik kena ngadap dek Hakim jerk..aku nk numpang skt pun tak leh...itupun numpang tgk berita jerklaaa...cian mama..ni nak kena beli tv satu lagi ker?...saper nk tolong jawabbb..tolon................cam ne nk beli, ekonomi kami tgh darurat skrg nih..smua2 dah paras idunggg....help me..please help meeee.....aduss takder saper pun yg nk dengarrr......Ya Allah hanya Kau sahaja Maha Pengasih dan Pendengar....Maka dengarkanlah rayuan kami itu.......

Act. aku ni nak lepas geram sket...dah 2 minggu dah hasben dok wat follow up, nak amik duit balik coz masa wat payment utk kredit card hari tu..daa terlebih bayar around 900 gaks..lar..now hubby dh tk pakai cdt kd lagi...then dah stopped pun..so nk applylaa duit yg terlebih bayar tu balik...dah tu call dah 2 minggu mcm2 alasan pulak CIMBanganggg ni..kasi....pegawai attend husben nye r kes, cuti llaaa...itulaa inilaaa...hari ni call lagi..ckp cuti pulak....dah kasi org len plak attend dah tu kasi lagi one week...kat kitaorang...takper...hari ni cuti..next week aku nk suh hasben call lagi..apa plak...alasan dioranggg....ala cakapjerk...org penjawat awam wat keje..lembab laar itu larr...diorang lagi teruk....nk wat payment pun dah 2weeks tak settle jugak..ala bukannya....riban2 pun..ciput jerk pun......contoh kalau keta lewat bayar sehari pun..berdering2 telefon..menyampah aku...aada masa kena gaks maki ngan aku.....ada satu ketika tu..dowang call gak...last2 aku ckp aper..cuba check laa dulu..i dah wat payment through online.....so terdiam..org bank tu.....haa ahambekkk engkooo...so samalah ngan bank bengong ni pun....now kiter nk apply balik ...mak aii..berjanggut tunggu.....itulah bank..yg aku meluat sgt.....hubby aku plak sbb tu lar dier tk n ak keje bank..coz tau2 jerklah bank kan.banyaaakkk 'RIBA nyerk....hmmm weik.....cik bank cimbangangggg...cepat2la wat payment kitaorang tuhhhhhhhhh'


4 comments:

Mrs Azuhaizat said...

hmm bank ni biasalah, time nak promote suh ambik kredit kad tu bukan main manis lagi..bila kita nak tuntut hak kita sikit mula la mcm2...service bank di msia masih jauh ketinggalan dengan negara maju..mcm di sini, tersangatlah effisen online banking dia sangat superb compare to maybank punya..maybank patut belajar dr bank luar..termasuk dengan sikap para pekerja juga..

HasneY said...

hmm itulah.Atie..yg bengangnyer..dah 2 minggu lebih tau..so mcm2 reason plak tu kasi....eee..geram tullll

Intanaziela said...

hasney..hari tu intan mengamuk dgn salah satu bank kat malaysia ni...dok remind buat payment sampai lima kali, orang dah kata gaji 30hb tak paham2...amik kena sergah..terus diam, masalahnya bukan ada akaun pending pun, sibuk nak remind2..kita tau la urusan kita kan...

HasneY said...

hmmm itulah pasai...kdg2 mmg geram tull ngan diorang nih...iyerklah.keta tak pernah pun pending..tp itulah menyebokkjerk....sekali jerk has marahhkan...lps tu dah tak lagi call....amik engko...Cimb pun..mujur semalam dwoang dah masukkkan..kalau tak..ada yg nak kena maki hari minggu nih...hu..hu..