Monday, October 5, 2009

Penangan Open House Hari Ahad

Ok, gini citernyer cik gayah oiii...hari Ahad lepas kitaorang dpt mak aiii ramai tul yang wat open house.....so, hasben ckp kiter gi yang dekat2 sekitar..klang n shah alam jerk laaa.....oklah.....around jam 1 mcm tu, sampai port klang, member hasben wat open house siap makan nasi ayam lagi tu..sebelum tu singgah Giant jap..nak beli barang sket..then hubby bawak budak2 gi tempat permainan tu....dah 12.00 lebih dah.....dah siap membeli ..aku pun ajak hubby geraklaa...kebetulan tempat permainan tu sebelah food court kt giant tu...so si hakim...hakim nak makan..hakim nak makanlaa..jomlaa kita makan..hakim lapar nih......first time aku dgr dia cakap hakim lapar..kalau tak memanjang jerk dier cakap terbalik...contoh:...jomlah....hakim 'kenyang' ni...hakim nak makan...boleh tak korang bygkan..adaka patut dia kenyang tapi dia nakmakan...itulah peel anak lelaki aku sorang tu yang cakap tunggang langgang...alhamdulilah sekarang semakin ok laaa...

Then, kitaorang pun berdesuppppp gi umah kawan hasben kat port klang tu...kebetulan dia wat nasi ayam..apa lagi..mmg menjadi feberet hakimlaaa..sepinggan dia abiskan....dalam jam 3 mcm tu kami balik umah dulu..solat zuhur....so ingat lepas asarlaa baru nak gerak gi open house sekitar shah alam tu...tup2..kul 5.30 gaklaa baru bergerak..mujur umah intan dekat jerk..so stay kt umah dia sampai nak dekat pukul 7.00 then lepas makan2 dan puas berbual..berdesuppp pulak gi umah Kapt. Nazri kat Seksyen 7 Shah Alam...alang dah maghribkan..so kitaorang benti solat maghrib dulu kt Masjid Shah Alam tu...sempatlah jugak possing2 sebelum gerak lagi...tapi nak dijadikan cerita....dah selesai solat semua..kuar2 masjid....kasut easya pulak hilang.......entah malaun manalaaa pulak yang rembat selipar 'BenTen' yg dah takder rupa BenTen tu..mujurlah bukan original Croc..kalau tak..mmglah....rasa ralat gak......tapi yang aku geram tu.....kalau dah hilang kasut tu..takyahlaa nak rembat kasut orang lain.......kiter sendirilaaa....akula....tak taulah org len kan..kalau hilang kasut tak pernah tergerak nak amik kasut orang pun...tapi ntah apa jenis manusia mcm ni pun tak tahulah.....'terimalah balasan ko'......walaupun benda kecik...tp itu kira mencuri namanya......jawablaaa ngan Allah nanti.

So, dah nak kuar tu, si Hadirah pulak..muntah..abis baju..mana tidaknya...tgn dia jolok2 dlam mulut sampai termuntah n muak susu..abis tudung n baju dier..mujurlah bawak baju salin...kat situ jugak aku tukarkan baju....dah tu terus gi umah Kapt. Nazri.....dah tu puas pulak berpusing2 cari umah Kapt. Nazri..dah jumpa Sek. 7, dah tu...jln umah dier plak tak jumpa2...aduisss pening kapla..last 3-4 kali gaks call..barulahhh jumpa...rasanya kitaorang org terakhir kt umah dier kot..around jam 9.00 kitaorang pun cabut...singgah pulak umah CikWan...kawan hasben..lepak kt situ..sampai jam 11 malam...mak aiii penat nak mampuiss rasanya.,..mujurlah umah cikwan ngan umah kami dekat jerk...sampai umah salin pakaian...terus tidur..tk sedarrr diri..jaga2 dah jam 6.00 pagi..apalagi..kelam kabut gakslaaa..

2 comments:

Intanaziela said...

hasney...jangan serik datang lagi tau...tak yah tunggu open house, kalau nak datang, call atau sms je intan..nanti leh la kita borak panjang2...ajak ijan pun lagi best...

HasneY said...

InsyaAllah...itu bisa diaturrr..