Tuesday, March 3, 2009

Atie oh Atie Kawan Kecik-kecikku.

Nih...aku nk citer pasal kawan lama aku dari kecik..kawan2 sepermainan.....kira2 dari sek. rendah-menengahlaaa...masa sek. menengah sama2la...tapi tok sebelah bapak dia duduk dekat dengan umah tok aku satu kampunglaaa. Kami lepas sekolah tu lama sungguh tak jumpa, masing2 lost contact, sebab aku lepas form 3 aku moved to Sungai Petani...then dah tak tau..dia pegi mana...tuup..tuup..masa aku masuk Uitm Cawangan Perak tu...terjumpa semula kat situ, tapi masa tu dia pun dah senior aku masuk lambat satu sem, itupun jarang gaks la bertemu..kadang2 jerk, yerklah kelas dah asing2 dah tu...tinggal plak blok asing2.

Then, tak silap aku, after grad(sebab dia grad dulu dr aku)..dia kahwin, sempat gaksla aku gi jenguk, yerklah, first time kawan yg seusia aku kahwin kan, so saper yg tk excited..aku gi lah jenguk dia nikah n wedding kt umah atok sebelah mak dia kt kampung berhampiran sekolah kami dulu...


After dat, we all lost contact again n again...till then i meet her when we're attending interview session untuk ke luar negara pada 2006. Itulah Atie, kawanku sejak kecil sekarang, dia berada di Frankfurt, Jerman...at last, we now can get in touch each other through this blogging....so ada gaks faedahnya dapat blogging2 ni...persahabatan lama yg terputus dapat dijalin semula...so for those anyone who are recognize me...just keep in touch.

So, Atie yang aku kenali dulu..seorang yang kurung kering kini berubah rupa......he..he..jangan maraaa...tak mengapa Atie, janji suami sayang dan kasih sayang antara suami isteri itu yang paling utama dari segala-galanya...I'm so happy tengok you'all anak beranak yang sangt bahagia. Bestkan dikelilingi dengan anak-anak gadis yang meningkat dewasa..biasalah tu ..jerit menjerit...dulu intan pun tengok orng jerk jerit2 terlolong2 so bila berlaku diri sendiri baru perasan...kadang-kadang kenakalan anak-anak ini sememangnya teramatlah menguji kesabaran.....tak kusangka sekarang di dalam rumahku sendiri ada 'tarzan kota'....lebih-lebih lagi melayan kerenah anak lelakiku itu...
hu..hu..

5 comments:

Atie said...

tul tu, blog memblog ni bagus klu kena caranya, boleh eratkan hubungan lama...dulu mmg i ni slim mlim tp la ni selam terus...bulat. tp kan intan honestly ko mmg maintain la pandai jaga badan..keep it up sampai anak tiga..

HasneY said...

he..he..itula atie...mmg boleh eratkan hubungan yg lama terputus...InsyaAllah Atie, dulu intan gemuks gaks, tapi timbul balik kesedaran..skrg aku baru early 30 dah gemuk2 nanti dah umur 40's dah susah nak nk turun berat badan tu..so nak taknak atas kesedaran diri sendiri lar..hmm nk gi slim2 world ker apa world tu..tak mampu..so kenalah pandai2..So, Atie, InsyaAllah you too, soalnya kena kuat semangat jerk.InsyaAllah boleh..tp honestly dulu ms anak dua mmg intan gemuks..melantakk jek ..mmg jenis suka makan n kaki masak gaks laaa..he..he..tambah2 hubby pun jenis kuat makan..so apalagi..mmg rajinla nk ke dapur tu

Y@ZeD@ said...

ooooooo, kat atie frankfurt rupanye..!! hehehe...

Intanaziela said...

atie ini adalah suharti ke hasney? bestnya dgn blog boleh jumpa balik kawan2...

HasneY said...

aha..Atie ni..suharti la..dia kawan has dari zaman2 sekolah lagiii...