Tuesday, August 11, 2009

Dah Masuk Keje Daaa..

Inilah wajah-wajah my new baby....



Alhamdulillah, hari ini, aku kini dan seterusnya memulakan rutin harian aku. Yeaa...I'm back to normal now..kheje..kheje ...kheje.....setelah 2 bulan menghabiskan masa berpantang dengan anak-anak tersayang. Act. aku masuk keje semalam, cuma hari ni jerk berkesempatan menulis di blog aku nih...biasalah first day masuk keje pun, surat menyurat bersepah2 gak..nk kena sort out apa yang patut, even my bos at Vietnam now, bu
t kheje still aku kena kheje, banyak benda yang ditinggalkannya..hu..hu..tapi takper pelan..pelan kayuhlaaa...kang bulan pose lagilah penat kan?...Ok, pasal keje let it be kejap..so back to my story....act. bercerita pasal aku bercuti panjang tu..tak derlah sangat apa yang nak di story moreykan....Seperti yang telah diceritakan dalam entry yang lepas yang lum sempat aku sambung tu, ni baru nk continue tu...after bersalin kat Sungai Petani, about 10 days kat sana, aku ngan anak beranak pun balik ke Kelang kejap, then keep moving to Segamat, so aku berpantang kt Segamatlah until pantang abisslah.....yang bestnyer..hmm biasalah aku berpantang MIL yang jaga, Alhamdulillah, syukur sangat2 MIL jaga aku bagaikan puteri...hu..hu..hu..terharu laaa jugak, sampai kadang2 aku plak naik rimasss weii.....almost 44 hari aku mandi pagi petang ngan air campuran daun serai wangi dsbgnya...hmm memanglah naik harum badan...tapi yg penatnyer tu....ntahlah penat gakslah...but within 30days jerk aku bertahan mandi ngan air dendaun tu..after dat aku dah start mandi air biasa...huhh..rasa lagii sedappp...lepas tu sapulaaa minyak or losyen panas banyak2 kt badan..lagilah sedappp badann tu.....Act. berpantang ni, susah jugak tau..macam2 nak kena pantang, makan janganlah nak cakp...tapi elok sebenarnya, untuk badan sendiri jugak..kang sakit-sakit sana sakit sini...bukan orang yang susah..kiter sendiri jugak..so makan pengat sendiri mau ingat daaa..



Gelagat anak-anakku menyiram bunga di pagi hariii....



Dalam tempoh tu pun, sempat gaks aku menjengah ke Jakel kat Segamat tu, biasalah port biasa aku membeli baju raya..yerklah dah dekat2 nak pose ni kang takder plak orang nk amik tempahan, act dah hantar tempahan sepasang hari tu now just nak tambah jerk lah untuk aku ngan my lill girl Hani...Act. tinggal kat Segamat tu, rasa best jerk, udara pun segar jerk..pagi2 leh lagi tengok embun..kat sini embun apa embun jerubu ada laaar....hu..hu.....Pagi-pagi bangun ank2 aku bukan main lagi kerajinannya menyiram pokok2 bungan tokmaknyaaa....bukan rajin punya pasal..tapi sebab nak main air...he..he....Aku berpantang sampai hari ke 44 hari jerk...by day 45 aku dah balik ke Kelang semula, so ada lagi around a week before masuk keje...so balik awal pun bukanlaah rehat sangat...mengemas rumahlah apa lagi, tambah2 rumah dah tinggal berbulan2 tu...surelaaa..mcm2 binatang ada.....yang aku paling rimas..taik chicak..aduhh..penat gakslah...vacumm satu rumah..then pinggan manggkuk pun nak kena bersihkan semula yang kat rak pinggan tu..berhabukk walaupun dah ditutup tu......hmmm memang balik seminggu tu mengemas jerklaa kejenyaaaa......So, bila kebizian mcm tu melanda rasa cepat2 plak nak masuk keje..so akhirnya..by day 10th of August aku pun masuk keje...yakni semalam..coz aku menaip ni..hari ni....he..he...

2 comments:

Effyliani's Life said...

hehehe da masuk keja ya?? mesti rindu bangat dekat baby kan? kan? hehehe

HasneY said...

hmm tentulah..tp nk wat cam ner...sbb tu lar...rasa mcm nk balik cepat2jerk...tp kerinduan tu tak adalah macam mana mula2 dpt first baby dulu...dulu lagi rindu..ni dah 3 ..so takder laa sgttt..