Friday, September 11, 2009

Dari Naza Blade 250 ke Elegan Scooter Modenas 150

Naza Blades 250
Elegant Scooter 150-Modenas


Semalam, balik keje...rushing jugaklaaa..as usual. So, sempat laie singgah kt kedai motor nih...hubby berkenan satu motor nih....Scooter Elegant from Modenas...cantik gakslaa..dah test drive pun...sekali ngan easya n hakim pun pusing2 kt area kedai motor tu jerk...hasben mmg berhajat nak trade in motor Naza Blades 250 yang ada sakarang...coz mota Blades tu besar gedabak..has pun baper kali jerk naik motor tu.....itu pun boncengjerklah..nak bawa sendiri?..alahai....jangan haraplaaa..siap hari bulan tertubalik ngan motor2 sekali hu..hu..so, hubby cdg trade in ngan scooter yg gi tgk tu...dia kata..nanti kalau has nak naik gi pasar pun..senang sikit...lebih practicle....and easy jerk.....so, dah tengok tu semalam dah puas hati laaa..so lepas congak2...ting tong..ting tong ngan tauke motor tu..dptlah trade in motor naza tu....so we all just tambah dalam RM400 jerk utk settle tukar nama n roadtax + insurance ...roadtax + insurance pun mahal nak mampus...dalam 300 lebih. Tapi sebab dah berkenan kan?..pejam mata jerklah..kuarkan selepuk RM400 tu...

So, by Monday, baru leh dapat motor tu, coz diorang lum ambil geran kat KL lagi...nanti dah dapat motor tu..has letakkan pic real nyer..tapi untuk jamu2 mata....ini pic dari Modenas...but our motor color black+purple .....


2 comments:

Anonymous said...

bape harga roadtax & insurans naza blade ek??

Hasney said...

Hmm rasanya dalam RM350lar...