Tuesday, May 12, 2009

Makan..Makan..Makan

InsyaAllah on this Saturday nak buat makan-makan sikit kat rumah, sebelum aku bertolak bercuti selama 60 hari nanti ke Sungai Petani end of this month. So, hubby request kat aku nak wat makan-makan nak ajak teman-teman dier datang, lagipun katanya dah lama tak wat makan-makan kat rumah tuh. Hmm oleh kerana, hasben yang request kan.. so nak tak nak....wat gak lah demi memenuhi hajat suami tercinta. So, aku bercadang nak wat menu seperti di bawah ini.


Tengah hari:
Nasi Puteh
Kari Kepala Ikan
Sambal Sotong
Ayam Masak Halia
Sup Mix Bebola Ikan (untuk budak2)
Kerabu Taugeh dgn Kerang
Ulam-Ulaman dan Sambal Belacan
Dessert: Puding Laici and Watermelon
Air: Sirap Soda Bandung or Oren

Petang ke Malam:
Laksa and Bihun Goreng


So, saper2 yang datang lewat tu, hasben aku cakap, makan ikan bilis jerk lahh......he..he..InsyaAllah jamuan dari jam 12.30 t/hari sampai ke malam. So, korang janganlah datang tengah2 malam....jam 9.30 malam pun maybe gate dah berkunci he..he..So kepada teman-teman terdekat ker jauh ker, kalau korang terjengah kaki ke Klang ni, calling2 ler kiter meh lah singgah kat umah tu...kalau lambat gaks datang..alamatnyer minum teh o ngan biskut kering jerk laa....Ini cuma perancangan jerklah..so kita tengoklah nanti on Saturday, mana satu menu yang mengena...he..he..'Kita Tengok Saper Yang Kena'....

3 comments:

Mrs Azuhaizat said...

woi..sedapnya menu..klu dekat mau terjah ni..

HasneY said...

he..he..takper..amik bau jek.hu..hu..Atie lagi terror masak...ini pun sebab hubby request wat jerklaa

Intanaziela said...

hasney...mintak maaf banyak2...sabtu tu sangat padat jadualnya...hati tu memang meronta nak pergi..tapi kami tiga beranak ni flat giler..thanks for inviting ye...